Nederlanders geven gul voor Giro555: voorlopige eindstand 15 miljoen

17 oktober 2024

De telefoon stond vandaag roodgloeiend in het Instituut voor Beeld & Geluid in Hilversum. In de laatste uren van de actiedag kwamen er maar liefst 140.000 donaties binnen voor de slachtoffers van het conflict in het Midden-Oosten. Hierdoor is de voorlopige eindstand van deze Giro555-actie gestegen naar € 15.123.220.

Giro555: voorlopige eindstand 15 miljoen

Al een jaar lang voelen velen zich machteloos over het verschrikkelijke leed dat dit conflict veroorzaakt. Veel Nederlanders hebben dit gevoel deze week omgezet in actie. Harm Goossens, actievoorzitter van Giro555: “We zijn enorm dankbaar en onder de indruk dat Nederland meer dan 15 miljoen euro heeft gedoneerd. Dankzij deze gulle bijdragen van vele duizenden Nederlanders kunnen de hulporganisaties achter Giro555 een wezenlijk verschil maken in het leven van talloze mensen in het Midden-Oosten.”

Onze samenleving gaf gehoor aan de oproep tot solidariteit met de getroffenen van het conflict. “Nederland laat hiermee zien dat het niet uitmaakt wie je bent of waar je vandaan komt. Vandaag staat hulp aan mensen boven politiek”, aldus Goossens. 

Meer geld voor levensreddende hulp

Met deze donaties kunnen we nog meer voedselpakketten geven aan families op de vlucht. En nog meer mensen helpen met dekens, matrassen en warme kleding, zodat zij de koude wintermaanden doorkomen. En om trauma op de lange termijn tegen te gaan, kunnen onze hulpverleners met dit geld meer psychosociale zorg geven aan kinderen en families die kampen met angst en extreme stress.

Actievoorzitter Harm Goossens benadrukt het belang van de actie. “De impact die we nú met dit bedrag kunnen maken is enorm en we zijn extreem dankbaar voor iedere gift. Iedere donatie helpt onze hulpverleners om een verschil te blijven maken in de levens van mensen in het Midden-Oosten.”

Geven is nog niet te laat

Het is nog niet te laat om te geven. Hoewel de nationale actiedag is afgerond, kun je nog steeds doneren voor de slachtoffers in het Midden-Oosten via www.giro555.nl. De actie loopt tot 10 januari 2025.

Samen in actie voor slachtoffers Midden-Oosten

Geef nu giro555.nl