meisje met muts

Voor ieder kind

UNICEF helpt elk jaar miljoenen kinderen. We bieden hulp bij acute nood en hulp op de lange termijn. Samen maken we het verschil voor ieder kind. Voor nu én morgen.

Wereldwijd groeien te veel kinderen nu nog op in slechte omstandigheden. Ze zijn ondervoed, gaan niet naar school, zijn op de vlucht of gaan gebukt onder geweld of armoede. Ze hebben geen toegang tot basiszorg, zijn kwetsbaar voor misbruik en kinderarbeid, en leven in constante onzekerheid. UNICEF is er voor deze kinderen.   

1 miljard

1 miljard

vaccins wereldwijd uitgedeeld in 2021

 5,4 miljoen

5,4 miljoen

kinderen kregen in 2021 een behandeling tegen ondervoeding

+ 48 miljoen

+ 48 miljoen

kinderen kregen in 2021 dankzij UNICEF toegang tot onderwijs

UNICEF biedt wereldwijd hulp aan kinderen

Als ’s werelds grootste kinderrechtenorganisatie biedt UNICEF hulp bij acute nood én hulp op de lange termijn. Dit betekent dat we bij acute ondervoeding voor levensreddende, therapeutische voeding zorgen én ons hard maken voor het verbeteren van het voedingsbeleid van overheden. Dat we zorgen voor de opvang van kinderen op de vlucht én zorgen dat school gewoon door kan blijven gaan. Noodhulp en structurele hulp zijn bij UNICEF onlosmakelijk met elkaar verbonden.   

Op deze manier bereikt UNICEF meer, voor meer kinderen en op meer plekken dan wie ook. We voeden, beschermen en scholen elk jaar miljoenen kinderen. Voor, tijdens en na een humanitaire ramp zijn we er en we blijven zolang dat nodig is. Aan de frontlinies en achter de schermen. We ruimen obstakels uit de weg én zorgen voor duurzame oplossingen. Wij geven nooit op.

“Samen komen we op voor de rechten van ieder kind. Ons verhaal is een verhaal van hoop, en iedereen moet het horen!”

Suzanne Laszlo, directeur UNICEF Nederland

Samen bieden we kinderen een toekomst

Samen zorgen we ervoor dat ieder kind, kind kan zijn. Altijd en overal. Jouw bijdrage maakt een wereld van verschil. Voor nu én morgen.   

Ik doe graag een donatie

UNICEF is er voor ieder kind, altijd en overal. Jij ook?

Doneer en help