Projecten wereldwijd

 • Voorbeeldmoeders Mamans Lumières

  Burundi

  In Burundi groeien alle tropische vruchten die je je maar kunt indenken. Maar Burundi wordt ook gekenmerkt door een tegenstrijdigheid; er wonen heel veel chronisch ondervoede kinderen.

 • Plastic afval: bouwstenen voor de toekomst

  Ivoorkust

  Ivoorkust heeft een enorm afvalprobleem. Dagelijks komt ruim 288.000 kilo plastic uit hoofdstad Yamoussoukro terecht op stortplaatsen in de armere gemeenschappen. Tegelijkertijd gaan in het West-Afrikaanse land 1,6 miljoen kinderen en jongeren niet naar school.

 • Schone Lucht voor Ieder Kind

  Mongolië

  Luchtvervuiling vormt in de stedelijke gebieden van Mongolië een grote bedreiging voor de gezondheid. Met name kinderen en zwangere vrouwen ondervinden problemen door het inademen van vuile lucht.

 • Banen voor de Toekomst

  Montenegro

  Montenegro heeft bijna de hoogste jeugdwerkloosheid van Europa. Meer dan 30 procent van de jongeren in Montenegro is werkloos. Dit komt doordat het onderwijs in Montenegro niet goed aansluit op de arbeidsmarkt.

 • Toekomstperspectief voor kinderen en jongeren op de vlucht

  Oeganda

  Oeganda is in Afrika het land dat de meeste vluchtelingen opvangt: 1,3 miljoen (op een bevolking van 34 miljoen). De meeste vluchtelingen komen uit Zuid-Soedan en Congo, en meer dan de helft is kind.

 • Kinderbescherming op de Oostelijke Cariben

  Barbados

  Samen met de lokale bevolking en overheidsinstanties werken aan een veiligere leefomgeving voor kinderen in de Oostelijke Cariben.

 • Tussen hoop en vrees

  Afghanistan

  Afghanistan staat bovenaan de lijst van gevaarlijkste landen. Toch moesten vorig jaar bijna een half miljoen Afghanen gedwongen terugkeren, waarvan zo’n 1.700 alleenreizende kinderen. Deze kinderen zijn enorm kwetsbaar.

 • Ieder kind leert

  Vietnam

  In Vietnam heeft slechts 17 procent van de kinderen in afgelegen gebieden toegang tot internet. UNICEF zet zich in om deze digitale kloof te dichten, zodat digitaal onderwijs ook voor deze kinderen bereikbaar is.

 • Een veilig huis, ver van thuis

  Oeganda

  In het noorden van Oeganda leven veel kinderen die gevlucht zijn uit Zuid-Soedan en de Democratische Republiek Congo, op zoek naar een veilig thuis. UNICEF biedt deze kinderen kinderbescherming en psychosociale ondersteuning.

 • Elk kind leert met digitaal onderwijs

  Soedan

  In Soedan gaan drie miljoen kinderen niet naar school. UNICEF brengt daar verandering in met behulp van digitaal onderwijs in afgelegen en achtergestelde gebieden.

 • Hiv en aids

  Kinderen en jongeren worden op verschillende manieren getroffen door hiv en aids. Hun ouders kunnen ziek worden en overlijden, maar zij zelf ook. Vooral tieners en jongeren lopen grote risico’s.