Projecten wereldwijd

  • Plastic afval: bouwstenen voor de toekomst

    Ivoorkust

    Ivoorkust heeft een enorm afvalprobleem. Dagelijks komt ruim 288.000 kilo plastic uit hoofdstad Yamoussoukro terecht op stortplaatsen in de armere gemeenschappen. Tegelijkertijd gaan in het West-Afrikaanse land 1,6 miljoen kinderen en jongeren niet naar school.

  • Banen voor de Toekomst

    Montenegro

    Montenegro heeft bijna de hoogste jeugdwerkloosheid van Europa. Meer dan 30 procent van de jongeren in Montenegro is werkloos. Dit komt doordat het onderwijs in Montenegro niet goed aansluit op de arbeidsmarkt.

  • Toekomstperspectief voor kinderen en jongeren op de vlucht

    Oeganda

    Oeganda is in Afrika het land dat de meeste vluchtelingen opvangt: 1,3 miljoen (op een bevolking van 34 miljoen). De meeste vluchtelingen komen uit Zuid-Soedan en Congo, en meer dan de helft is kind.

  • Kinderbescherming op de Oostelijke Cariben

    Barbados

    Samen met de lokale bevolking en overheidsinstanties werken aan een veiligere leefomgeving voor kinderen in de Oostelijke Cariben.

  • Ieder kind leert

    Vietnam

    In Vietnam heeft slechts 17 procent van de kinderen in afgelegen gebieden toegang tot internet. UNICEF zet zich in om deze digitale kloof te dichten, zodat digitaal onderwijs ook voor deze kinderen bereikbaar is.

  • Een veilig huis, ver van thuis

    Oeganda

    In het noorden van Oeganda leven veel kinderen die gevlucht zijn uit Zuid-Soedan en de Democratische Republiek Congo, op zoek naar een veilig thuis. UNICEF biedt deze kinderen kinderbescherming en psychosociale ondersteuning.

  • Elk kind leert met digitaal onderwijs

    Soedan

    In Soedan gaan drie miljoen kinderen niet naar school. UNICEF brengt daar verandering in met behulp van digitaal onderwijs in afgelegen en achtergestelde gebieden.

  • Hiv en aids

    Kinderen en jongeren worden op verschillende manieren getroffen door hiv en aids. Hun ouders kunnen ziek worden en overlijden, maar zij zelf ook. Vooral tieners en jongeren lopen grote risico’s.