Pers

MEER WETEN?

Onze perswoordvoerders

Wouter Booij

Wouter Booij

Perswoordvoerder

wbooij@unicef.nl

+31 (0)6 3456 5059

Sabine de Jong

Sabine de Jong

Perswoordvoerder

sdejong@unicef.nl

+31 (0)6 4418 9466

Onze perswoordvoerders zijn bereikbaar voor journalisten. Ben je donateur of heb je andere vragen aan UNICEF, bel dan met nummer 088 - 444 96 66.

Onze woordvoerders zijn tevens specialisten op het gebied van noodhulp en UNICEF’s werk voor kinderen wereldwijd. Zij zijn hierover geregeld te horen in de media:  
 
Zo deed Wouter Booij voor RTL Nieuws vanuit Soedan verslag over de humanitaire situatie in het land, was hij bij NPO Radio1 te horen over ziekte-uitbraken in Gaza, en vertelde hij in Trouw over de impact die de vele verhuizingen hebben op asielzoekerskinderen in Nederland.  
Wouter is ook te vinden op X
 
Sabine de Jong sprak bij Tijd voor Max over het belang van psychosociale steun voor kinderen in noodsituaties, was te gast bij RTL om te vertellen over de voedingssituatie van kinderen in Gaza en vertelde in het Jeugdjournaal over de wereldwijde daling van kindersterfte.

Suzanne Laszlo, directeur UNICEF Nederland

Onze directeur

Suzanne Laszlo is directeur van UNICEF Nederland. Zij bezocht onder meer het aardbevingsgebied in Turkije, ons werk in Irak, en de UNICEF-programma's in Caribisch Nederland.  
In de media is Laszlo met regelmaat te horen over UNICEF's inspanningen wereldwijd en in Nederland.

Download een set van drie foto's van Suzanne Laszo:
hires print (30MB) of web 1080 (600KB)

Onze experts in Nederland en wereldwijd

Wij hebben een netwerk van honderden (Nederlandstalige) UNICEF-collega's wereldwijd die met veel kennis van zaken en ervaring kunnen vertellen over UNICEF's werk ‘in het veld'.  
Bij UNICEF Nederland werken diverse experts die op heldere wijze kunnen vertellen over kinderrechtenthema’s in Nederland zoals migratie, voeding, armoede, jeugdzorg en ons werk op de Cariben.  
Neem contact met ons op als u gelinkt wilt worden aan een van onze experts.

Ons logo

Klik hier voor het gebruik van ons logo.  

Ons video- en beeldmateriaal

Download recent beeld- en videomateriaal van UNICEF's werk wereldwijd. Vrij te gebruiken (onder vermelding van copyright).  
Zoekt u specifiek beeldmateriaal uit een bepaalde regio of van een bepaald thema, neem dan gerust contact met ons op.

Over UNICEF

UNICEF is de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties. Als 's werelds grootste kinderrechtenorganisatie bieden we hulp bij acute nood en hulp op de lange termijn. We werken samen met regeringen, (lokale) partners, bedrijven en kennisinstellingen. We werven fondsen, lobbyen voor het waarborgen van kinderrechten en leren kinderen over hun rechten. Dat doen we in Nederland en overal ter wereld.  

De correcte schrijfwijze van UNICEF is met hoofdletters (UNICEF staat voor United Nations Children's Emergency Fund).

Meer inhoudelijke en financiële informatie staat in ons jaarverslag.

Lees hier meer over onze standpunten over diverse onderwerpen.