Wilt u iets bijzonders nalaten?

Steeds meer Nederlanders nemen een gift aan UNICEF op in hun testament. Als u dat ook overweegt, bedenk dan dat wij elke gift - groot én klein - zeer waarderen. Bovendien laat u de wereld iets bijzonders na. Met uw nalatenschap zorgt u ervoor dat meer kinderen kans hebben op een positieve toekomst.

Steun UNICEF via uw testament

De kansen die we krijgen als kind, maken hét verschil in je leven – net als waar je wieg staat. Hoe ouder we worden, hoe meer we ons dat realiseren. Daarom hebben veel mensen op hun bucketlist staan dat ze ‘ook nog iets goeds’ willen doen.

Ze willen iets terugdoen voor de kansen die zij hebben gekregen in hun leven. Omdat ze ieder kind een goede toekomst gunnen. 

Mooie toekomst

UNICEF is het daar van harte mee eens. Ieder kind heeft dezelfde rechten en verdient een toekomst. We zetten ons daarvoor dan ook met hart en ziel in. Maar dat kunnen we niet zonder u! Wilt u ook iets bijzonders nalaten? Steun UNICEF via uw testament.

Ieder bedrag, groot of klein, is zeer welkom. Want daarmee geeft u kinderen overal ter wereld de kans een mooie toekomst op te bouwen. 

Paul van Vliet

Waarom Paul van Vliet nalaat aan UNICEF

'Helpen tijdens ons leven én als we er niet meer zijn'

Schrijver en cabaretier Paul van Vliet: “Ik heb UNICEF in mijn testament gezet. Natuurlijk krijgen mijn kinderen een deel. Maar er gaat ook een bedrag naar de kinderen van UNICEF.

Zolang er ondervoede kinderen zijn of kinderen die niet naar school kunnen, moeten we die helpen. Tijdens ons leven én als we er niet meer zijn. Is dat geen mooie gedachte?

"Als wij er niet voor zorgen dat de toekomst is geborgen voor de kinderen van morgen, wie dan wel?"

Aan goede doelen kunt u belastingvrij schenken

UNICEF heeft de ANBI-status en hoeft over een nalatenschap geen erfbelasting te betalen. Met belastingvrij schenken gaat uw gift dus volledig naar hulp aan kinderen wereldwijd. Uw bijdrage maakt zo een wereld van verschil. Voor ieder kind van nu en voor de toekomst van ons allemaal!

“Sommigen denken dat een testament alleen iets is voor rijken. Maar een testament is voor iedereen. Het geeft een gerust gevoel als je weet dat je nalatenschap goed is geregeld”

Mr. Reinier Kleijne, notaris in Den Haag

Wilt u meer weten over nalaten?

Vraag de brochure aan

Elke nalatenschap is even belangrijk

Hoe groot of klein uw schenking ook is, UNICEF is u zeer dankbaar. Kinderen krijgen een erfenis die hun leven ten goede verandert. Uw nalatenschap maakt mooie resultaten zoals hieronder mogelijk.

49 miljoen kinderen

kregen in 2021 alternatief onderwijs

39 miljoen

veilige geboortes ondersteund door UNICEF in 2021

5 miljoen kinderen

met ernstige ondervoeding werden in 2021 behandeld

Miep Timmermans nalaten

Waarom Miep Timmermans naliet aan UNICEF

'Miep wilde dat kinderen zich kunnen blijven ontwikkelen'

Ze werd bijna honderd, maar wist al vroeg in haar leven dat zij wilde nalaten aan UNICEF. Goede vriend Frans Brüning (74) vertelt waarom Miep Timmermans uit Arnhem schonk aan kinderen wereldwijd. “Wij hebben alles. Daarom vond Miep goede doelen heel belangrijk.”

Lees het interview

René laat na aan UNICEF

Waarom René nalaat aan UNICEF

'Ieder kind heeft het recht op te groeien als kind'

Actief vrijwilliger in Maastricht René Brouwers en zijn vrouw kozen ervoor om UNICEF in hun testament op te nemen."Naast de zorg voor onze eigen zoon en dochter hebben mijn vrouw en ik ons altijd bekommerd om kinderen in nood. Want ieder kind heeft het recht om op te groeien als kind."

Ontdek wat het gezin vindt van de beslissing van René.

Jörgen Raymann laat ook na aan kinderen

Waarom Jörgen Raymann nalaat aan UNICEF

'Ik kwam niks tekort en dat gun ik alle kinderen'

Presentator en cabaretier Jörgen Raymann is een enthousiaste ambassadeur van UNICEF. Hij laat ook na aan kinderen:

“Als je ziet hoeveel leed er is op de wereld besef je maar weer eens dat voorkomen beter is dan genezen. Toen ik opgroeide kwam ik niets tekort en dat gun ik alle kinderen. Daarom staat UNICEF in mijn testament.”

Waarom Diny en José nalaten aan UNICEF

Donateurs Diny en José hebben UNICEF in hun testament opgenomen. Dat kinderen overal in de wereld mogen leren wat ze willen, daar draait het hen om.

In de video hieronder leggen ze in nog geen drie minuten uit waarom ze hiervoor kiezen.

Uw nalatenschap eenvoudig geregeld

Uw wensen voor later vastleggen: dat geeft een goed en gerust gevoel. Om alles officieel te regelen heeft u een testament nodig.

Een testament is een notariële akte waarin u vastlegt wat er na uw overlijden gebeurt met uw geld en goederen. Dit is eenvoudig en snel geregeld bij de notaris.

U bepaalt wat er in uw testament komt en aan wie u wilt nalaten: familie, partner, een goede vriend en/of een goed doel. De notaris kan u daarbij adviseren, en hij of zij stelt ook het uiteindelijke testament op. Natuurlijk kunt u uw nalatenschap op elk gewenst moment wijzigen.

Volg dit stappenplan om uw testament op te stellen:

STAP 1: breng uw wensen in kaart

Bedenk wie u tot erfgenaam wilt benoemen: familie, partner, een goede vriend en/of UNICEF. Ook kunt u legaten in uw testament opnemen. Een legaat is een vastgelegd deel van uw erfenis, bijvoorbeeld een schilderij, huis, effecten portefeuille, of een vast bedrag of een bepaald percentage van uw vermogen. Over de verschillende manieren van nalaten leest u meer in onze brochure.

STAP 2: benoem eventueel een executeur

Een executeur regelt de afwikkeling van uw nalatenschap na uw overlijden. Dit kan bijvoorbeeld een familielid, een goede vriend of een notaris zijn. Of in sommige gevallen UNICEF. Benoemt u geen executeur? Dan moeten uw erfgenamen in onderling overleg uw nalatenschap afwikkelen.

Bekijk ook de video 'Waarom een executeur aanwijzen?' uit onze videoserie over Nalaten.

STAP 3: zoek een notaris

Om het testament op te stellen, maakt u een afspraak met een zelf te kiezen notaris. U bespreekt uw wensen en de notaris adviseert en licht de juridische aspecten toe. Vervolgens maakt de notaris een concept-testament dat u thuis rustig kunt nalezen. Zijn uw wensen goed omschreven? Dan maakt u een vervolgafspraak om het testament te ondertekenen.

U kunt ook gebruikmaken van de services van Erfrechtplanning en NuNotariaat.

STAP 4: leg het vast

De notaris laat het testament registreren in het landelijk Centraal Testamenten Register. Zo kan uw testament na uw overlijden worden gevonden en opgevraagd. Een fijn idee: veranderen uw wensen of omstandigheden, dan kunt u uw testament op elk gewenst moment laten wijzigen bij de notaris.

Nalatenunicef

Brochure 'UNICEF in uw testament'

Nadat u dit formulier heeft ingevuld, krijgt u een downloadlink voor de brochure. U kunt ook aangeven dat u de brochure per post wil ontvangen.

Persoonlijk advies over nalaten aan UNICEF

Annemarie blok

Annemarie Blok

Relatiemanager nalatenschappen

nalaten@unicef.nl

+31 (0)88 444 96 50

‘Wilt u weten wat uw nalatenschap voor kinderen wereldwijd kan betekenen? Heeft u vragen over het opnemen van UNICEF in uw testament, of wilt u hierover geheel vrijblijvend van gedachten wisselen? Ik neem graag de tijd om met u over uw wensen te praten. Belangrijk is dat u zich prettig voelt bij uw keuzes en er volledig achter staat.’

Lees het interview