portretfoto

Steun met uw stichting

UNICEF werkt graag samen met serviceclubs, stichtingen en verenigingen. Een mooi voorbeeld hiervan onze samenwerking met de Soroptimisten International Nederland.

portret vluchtelingenkinderen

Zoekt u een goede samenwerkingspartner voor uw stichting, vereniging of serviceclub? Dan bent u bij UNICEF aan het goede adres. Wij geloven in samenwerking, omdat we zo het beste resultaat voor kinderen wereldwijd kunnen behalen. Helpt u mee?  

Waarmee kan UNICEF u helpen?

De mogelijkheden van samenwerking met UNICEF Nederland zijn divers. Het is geheel afhankelijk van uw eigen behoeften. Enkele voorbeelden, u kunt: 

  • een inspirerende lezing aanvragen om meer te weten te komen over UNICEF en het werk wat we doen (zie info onder).
  • de expertise en hulp vragen van onze vrijwilligers. Bijvoorbeeld bij het organiseren van - of meedoen aan - een actie. 
  • via ons actieplatform gemakkelijk zelf een fondsenwervende actie- of sportevenement organiseren, of meedoen aan een bestaande actie.
  • UNICEF-materialen lenen, zoals vlaggen, banners of collectebussen.
  • vanaf een bepaald bedrag bijdragen aan een specifiek UNICEF-programma dat past bij uw stichting of servicecub. Vraag naar de voorwaarden bij de klantenservice
Vraag een lezing of presentatie aan over UNICEF

Vraag een lezing of presentatie aan over UNICEF

Heeft u binnenkort een meeting van uw servicecub, bedrijf of vereniging. Of organiseert u misschien een congres en zoekt u nog een enthousiaste spreker? Dan hebben wij een mooi aanbod: UNICEF-vrijwilligers. Zij geven lezingen en presentaties over het werk en de aanpak van UNICEF. Bijvoorbeeld over bescherming, onderwijs, water of kinderrechten. 

Een lezing over vluchtelingenkinderen

In oktober zijn UNICEF-vrijwilligers op reis geweest naar vluchtelingenkampen in Jordanië. Zij zagen kinderen die een lange en levensgevaarlijke reis hebben gemaakt, op zoek naar veiligheid. Nodig iemand van de UNICEF-lezingengroep uit om uit eerste hand te vertellen over de aanpak van UNICEF. 

Wilt u een lezing of presentatie aanvragen? Neem contact op met Ingrid van der Helm: ivdhelm@unicef.nl of vul het aanvraagformulier in

Waar moet uw aanvraag aan voldoen?

  • Uw aanvraag dient minimaal 2 maanden van tevoren ingediend te zijn.
  • Het minimum aantal toehoorders is 20 personen.
  • Er is eventuele ondersteuning in de vorm van beamer en/of laptop.
  • De duur van de lezing is minimaal 45 minuten.
  • De lezing/presentatie is gratis, maar de vergoeding in de reiskosten bedraagt € 40,-
Waarom UNICEF?

In bijna alle landen ter wereld verbeteren wij levensomstandigheden van kinderen. Wij zorgen ervoor dat zij onderwijs, goede voeding en bescherming krijgen en zien erop toe dat landen kinderrechten respecteren en naleven.

Wij werken samen met overheden, hulporganisaties en bijvoorbeeld plaatselijke NGO's en (religieuze) leiders om zo de kern van het probleem te doorgronden en de situatie voor kinderen te verbeteren. 

UNICEF heeft een goede reputatie en is wereldwijd erkend. Sinds onze oprichting behaalden wij indrukwekkende resultaten. Mede door de samenwerking met onze partners. Bekijk de resultaten in ons jaarverslag.