Kinderen in Madagaskar

UNICEF-loop

De UNICEF-loop is een sportief evenement waarbij kinderen in Nederland zélf in actie komen voor hun leeftijdsgenoten wereldwijd. Dit jaar zetten we ons beste beentje voor voor kinderen in Madagaskar.  

Leren, lopen én helpen: dat is de UNICEF-loop! Het is een ideale invulling als schoolactiviteit, want met de UNICEF-loop heb je 3-in-1:  

  1. Burgerschapsonderwijs: leren over kinderrechten 
  2. Kerndoel oriëntatie op jezelf en de wereld: meer leren over klimaatslimme dorpen in Madagaskar 
  3. Bewegingsonderwijs: het sportieve element van de UNICEF-loop  

Om de leerlingen meer te leren over kinderrechten en het programma in Madagaskar, kun je gebruik maken van een interactieve en leerzame gastles, gegeven door één van onze deskundige UNICEF-vrijwilligers. Of organiseer als leerkracht zelf een les, waarbij je gebruik maakt van deze presentatie

Lopen voor kinderen in Madagaskar

Klimaatverandering heeft grote impact op de gezondheid van de kinderen in Madagaskar. Met name in het zuiden, waar het extreem droog en heet is. Door mislukte oogsten en een groeiende voedselonzekerheid raken kinderen ondervoed. En dit is extra gevaarlijk, aangezien 42% van de kinderen onder de vijf jaar al ondervoed is.

UNICEF wil de kinderen beschermen door 20 kwetsbare dorpen in het zuiden van Madagaskar klimaatslim te maken. Wat dat zijn? Wij leggen het je uit in onderstaande video! 

De opbrengsten van de UNICEF-loop dragen bij aan dit duurzame programma, waarmee we kinderen gezond kunnen laten opgroeien. Hoe fijn is dat! Meer weten over dit project? Je leest het hier.

Lees het handboek!

Een stappenplan om de UNICEF-loop te organiseren.

Lees het snel

Hoe organiseer je een UNICEF-loop?

Heb je interesse om een UNICEF-loop te organiseren? Superleuk! In het handboek leggen we je uit hoe je de sponsorloop kunt organiseren op jouw school. Met een handig stappenplan en eventuele hulp van vrijwilligers, gaat jullie UNICEF-loop vast en zeker een succes worden. Ook hebben we een ruim aanbod in ondersteunende materialen en voorlichtingsmaterialen om de UNICEF-loop compleet te maken.
Hier bestel je de gratis ondersteunende materialen.