kinderen in klaslokaal

Vraag een gastles aan

Praten over kinderrechten maakt veel los bij leerlingen, vast ook bij jou in de klas! Met onze interactieve gastles leren jouw leerlingen uit de bovenbouw alles over kinderrechten en welke zij belangrijk vinden. 

De gratis gastles van UNICEF:

  • is ontwikkeld voor groep 7 en groep 8, maar kan worden aangepast voor andere doelgroepen 
  • is interactief
  • duurt ongeveer 60 minuten
  • bestaat uit unieke materialen
  • wordt gegeven door onze enthousiaste vrijwilligers  

De gastles over kinderrechten biedt een unieke en interactieve leerervaring. Bovendien geef je hiermee invulling aan burgerschapsonderwijs én sluit je aan bij de kerndoelen van het leergebied ‘Oriëntatie op jezelf en de wereld’. 

drie meisjes maken poster

Leerlingen aan de slag met een grote poster waarop ze laten zien welke kinderrechtenthema's zij belangrijk vinden. 

Kinderrechten: veel thema's voor burgerschapsonderwijs

Van klimaat tot migratie. Van voeding tot mediawijsheid. Veel belangrijke thema’s in de klas hebben te maken met kinderrechten. Tijdens de gastles leren jouw leerlingen alles over kinderrechten. Ze vormen en delen een mening over het kinderrechtenthema dat zij het meest belangrijk vinden en presenteren dat aan elkaar. De gastles kan dienen als een waardevolle aanvulling op het bestaande burgerschapsonderwijs of als onderdeel van een lopend thema binnen de klas. Dankzij de diverse onderwerpen die wij aanbieden, kunnen de lessen naadloos aansluiten op de leerdoelen en interesses van de leerlingen.

Heb je ons 24 maart gezien in Miljoenenjacht op SBS6? De Nationale Postcode Loterij maakte een mooi verslag van onze gastles.

Vraag een gastles aan!

Voor elke gastles gaan we op zoek naar een geschikte jeugdvoorlichter in de buurt. Vraag daarom minimaal drie weken van tevoren de gastles aan. Wil je meer informatie opvragen of wil je een gastles over een onderwerp dat hier niet tussen staat? Laat het ons weten via verzoek@unicef.nl

Alvast verdiepen in het onderwerp met de klas?  Bekijk dan samen een filmpje van het Kinderrechten Filmfestival (KRFF)