Speak up!

Vind jij dat er beter naar jongeren geluisterd moet worden? Doe dan mee aan Speak up 2022! Tijdens het project Speak up kun jij als jongere laten weten wat je vindt. 

  Dit jaar praten we over de overheid, onderwijs en mentaal welzijn. Tijdens het project Speak up maken jullie samen het UNICEF Speak up jongerenadvies. Hierin geven jongeren hun mening aan de overheid. Super belangrijk, want jongeren hebben het recht om gehoord te worden!

  Wat vind jij? Speak up!

  Ik doe mee

  Hoe doe ik mee?

  • Laat je stem horen in de Jongeren Kamer en vul de online vragenlijst in
  • Meld je aan voor de real talks op het UNICEF-kantoor in Den Haag
  • Doe mee met de spoken word workshop
  • Maak kans om aanwezig te zijn tijdens het grote eindevenement

  Social ambassadors

  De social ambassadors van Speak up 2022 zijn: Ranomi Kromowidjojo, Sterre Koning en Xavi Simons. Zij willen dat zoveel mogelijk jongeren van zich laten horen. Meer dan 500 jongeren gingen je al voor maar nu is het de beurt aan jou. Speak up, want jouw mening doet ertoe!

  Speak up 2021

  Vorig jaar was de eerste editie van Speak up. Meer dan 700 jongeren tussen de 13 en 18 uit heel Nederland deelden hun mening met UNICEF. Tijdens groepsgesprekken bedachten jongeren zes belangrijke adviezen over mentaal welzijn, gelijke kansen en klimaat. 

  Spoken word 'Weet jij het al?'

  Naast het jongerenadvies lezen, kun je er ook naar luisteren. Dit is het spoken word stuk die jongeren samen met artiesten Benzokarim en Danielle Zawadi hebben gemaakt.

  Naar de politiek

  Het Speak up jongerenadvies 2021 heeft meerdere keren aandacht gekregen van de overheid. Drie jongeren zijn in gesprek gegaan met Daan de Neef (VVD), Fonda Sahla (D66) en Renske Leijten (SP). Ook is het advies door jongeren aangeboden aan zeven Kamerleden die zich bezighouden met onderwijs. 

  Het Speak up jongerenadvies 2021

  In het jongerenadvies van vorig jaar delen jongeren hun adviezen over mentaal welzijn, gelijke kansen en het klimaat.

  Lezen

  Meer weten over Speak up?

  Heb je vragen? App naar 06 331 01 349 (alleen voor jongeren!) of mail naar speakup@unicef.nl. En vergeet ons niet te volgen op Instagram!

  Eulogo site