Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Laat je horen!

Wij zijn benieuwd naar wie de jongeren van Nederland zijn, daarom vragen wij jou om je te laten horen over onderwerpen die jij belangrijk vindt. Waar maak jij je druk om? Wat wil je anders voor de jongeren van Nederland? Ook jouw stem doet ertoe, dus Speak up!

  In artikel 12 staat dat iedereen onder de achttien het recht heeft op een eigen mening én het recht dat daarnaar geluisterd wordt. Klinkt misschien heel vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Jongeren voelen zich niet altijd gehoord of serieus genomen door hun ouders en docenten, laat staan door de politiek. Dat terwijl de stem van jongeren juist zo belangrijk is!

  Misschien dat jij al weet wat jij wilt veranderen aan Nederland, maar de kans is groot dat je nog geen idee hebt. Test jouw mening in de quiz en kom erachter wat jij belangrijk vindt! Of lees één van de interviews met de #uitblinkers, zoals de 17-jarige Elise die dans gebruikt om zich te uiten of de 17-jarige Dani die een talkshow hots over het geloof.

  Wil je meer weten over klimaat, onderwijs, veiligheid, disciriminatie, werk of een van de andere onderwerpen die een grote invloed hebben op het leven van jongeren, check dan hieronder #inhetkort

  Wat gaan we doen met jouw stem?

  In september gaan we in kleine groepsgesprekken verder praten over de onderwerpen die we het vaakst binnen hebben gekregen. Jij krijgt de kans om deel te nemen aan deze groepsgesprekken en een advies te maken voor de minsiter. Op 19 november brengen wij de ideeën van jongeren naar de politiek. En dat doen we niet alleen, maar samen met jongeren. Iedereen met een goed idee, krijgt een podium. Samen maken we een verschil. Meer informatie volgt snel!

  Gerelateerd aan dit onderwerp