Nationale samenwerkingen

UNICEF gelooft sterk in de kracht van samenwerkingen. Wilt u met uw (Nederlandse) organisatie ook een positieve impact maken voor kinderen wereldwijd? Dan is UNICEF uw partner.

Wij werken samen met multinationals, grote en kleine Nederlandse organisaties. Samenwerken kan op verschillende manieren. Van een jaarlijkse donatie tot het verminderen van negatieve impact op kinderen in uw bedrijfsvoering. Van gezamenlijke innovatietrajecten tot personeelsacties en structurele giften voor een van onze projecten. Alles draagt bij, alles is even welkom. Want samen staan we sterker in ons werk voor een betere wereld voor kinderen. Welke manier van samenwerken past bij u?

Medewerkers van UNICEF Nederland zijn heel dankbaar voor de cheque van 13,5 miljoen euro voor kinderen wereldwijd (2019).

De Nationale Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij zet zich in voor een groene en rechtvaardige wereld. Ook UNICEF doet dit: alleen in een schone, eerlijke wereld kunnen alle kinderen kind zijn. UNICEF Nederland wordt al sinds 1993 gesteund door de Nationale Postcode Loterij en haar deelnemers en mede dankzij deze jarenlange steun heeft UNICEF heel veel bereikt:

  • De kindersterfte is met de helft teruggebracht.
  • Polio is bijna de wereld uit! Het aantal gevallen is met 99% verminderd.
  • Het aantal kinderen tot 14 jaar dat besmet wordt met hiv is met de helft gedaald.
  • Het aantal ondervoede kinderen is gehalveerd.
  • Het aantal jongeren dat kan lezen en schrijven is gestegen van 83 naar 91%
  •  2,6 miljard meer mensen hebben toegang tot schoon drinkwater.

Kinderen die les krijgen via de tablets leren veel sneller en beter dan hun leeftijdsgenoten in het reguliere onderwijs.

Djoser 

UNICEF en Djoser werken al sinds 1993 met elkaar samen. Dankzij de bijdragen van Djoser zijn de levensomstandigheden van kinderen wereldwijd verbeterd. Met de steun van reisorganisatie Djoser werken we momenteel aan digitaal onderwijs voor kinderen in Soedan. De kinderen in dit land hebben meer dan ooit toegang tot onderwijs. Desondanks gaan er nog steeds drie miljoen kinderen niet naar school als gevolg van con­flicten, instabiliteit, overstromingen en droogte, en daar bovenop de impact van corona. We brengen hier samen met Djoser verandering in. Dat doen we met een innovatief programma dat zich richt op leren lezen, schrijven en rekenen met behulp van tablets, die werken op zonne-energie.

Thomas Ellerbeck en Suzanne Laszlo naast een school-in-a-box vol lesmaterialen.

TUI Care Foundation 

Noodsituaties, zoals aardbevingen of orkanen, bedreigen het leven en het welzijn van vele kinderen en gezinnen. Ook op vakantiebestemmingen. Dat UNICEF aanwezig is in 190 landen en in actie kan komen direct voor, tijdens en na een ramp, is voor TUI Care Foundation een belangrijke reden voor het partnership. Ook is de ambitie van TUI Care foundation om kinderen en jongeren hun volledige potentieel te laten bereiken. Daarom richt de samenwerking van TUI Care foundation en UNICEF zich op noodhulp en onderwijs. 

Zo heeft de TUI Care Foundation samen met TUI Group een inzamelingsactie georganiseerd voor humanitaire hulp voor Oekraïne die ruim 300.000 euro heeft opgebracht. Ook heeft de Foundation zich samen met UNICEF ingezet voor gelijke toegang tot vaccins in Kaapverdië door de verspreiding van vaccins te ondersteunen.

Sinds 2020 ondersteunt de TUI Care Foundation het ‘Prilike-programma' in Montenegro. Jongeren krijgen de kans kennis te maken met de arbeidsmarkt en hun eerste werkervaring op te doen. De foundation heeft eerder het 'Techno Girl-programma' ondersteund waarbij meisjes in Zuid-Afrika technische vaardigheden kunnen ontwikkelen.

Michiel van Kessel en Suzanne Laszlo verlengen samenwerking met UNICEF.

Van den Bosch 

Van den Bosch wil met haar steun voor UNICEF een betekenisvolle bijdrage leveren aan het verbeteren van de gezondheid van kinderen in ontwikkelingslanden, in het bijzonder in Afrika waar zij als logistiek dienstverlener dagelijks actief zijn. Daarom werken wij samen op het verbeteren van voeding voor pasgeborenen en jonge kinderen in Burundi. Daarnaast ondersteunt Van den Bosch een innovatief project gericht op het omzetten van plasticafval in bouwstenen voor scholen in Ivoorkust.

Abigail (12) en haar zus Alex uit Uganda volgen onderwijs vanuit huis omdat hun school dicht is door de Covid-19 lockdown.

Logitech

UNICEF en Logitech gaan in 2020 en 2021 een samenwerking aan om onderwijsprojecten voor kinderen wereldwijd te ondersteunen. Specifiek gaat de samenwerking over onderwijs en remote Learning. Tijdens de coronacrisis heeft UNICEF al 220 miljoen kinderen geholpen met thuisonderwijs en andere vormen van alternatief onderwijs, bijvoorbeeld via televisie en radio, zodat zij kunnen blijven leren ondanks de gesloten scholen. “Juist in coronatijd is investeren in de toegang en de kwaliteit van onderwijs hard nodig,” zegt Barbara Feres, New Business & Development manager bij UNICEF Nederland. Ieder kind heeft recht op onderwijs en daar staat Logitech volledig achter. Met elke verkochte MeetUp, muis en/of toetsenbord steunt Logitech onderwijsprojecten.

5000 meisjes

kregen dankzij TUI Care Foundation in-school coaching 

2 klaslokalen

zijn dankzij Van den Bosch van volledig gerecycled plasticafval gebouwd

1800 vrije uren

zijn door medewerkers van Gemeente Den Haag gedoneerd aan UNICEF geef-een-dag

Contact

Wilt u graag contact over hoe u als bedrijf bijdraagt aan kinderrechten wereldwijd?

Marjanne accountmanager

Marjanne van der Helm

Partnership Manager New Business

mvanderhelm@unicef.nl

+31 658909817