Internationale samenwerkingen

UNICEF gelooft sterk in de kracht van samenwerkingen. Wilt u met uw multinational ook een positieve impact maken voor kinderen wereldwijd? Dan is UNICEF uw partner.

Wij werken samen met multinationals, grote en kleine Nederlandse organisaties. Samenwerken kan op verschillende manieren. Van een jaarlijkse donatie tot het verminderen van negatieve impact op kinderen in uw bedrijfsvoering. Van gezamenlijke innovatietrajecten tot personeelsacties en structurele giften voor een van onze projecten. Alles draagt bij, alles is even welkom. Want samen staan we sterker in ons werk voor een betere wereld voor kinderen.

Welke manier van samenwerken past bij u?

ING en UNICEF

ING en UNICEF werken samen aan het programma 'Power for Youth'. De focus van de samenwerking ligt op het vergroten van de kennis en vaardigheden van jongeren zodat ze zelfstandiger worden.

Dat doen we door trainingen mogelijk te maken op het gebied van financiële vaardigheden, '21st century skills' (bijv. sociale en cognitieve vaardigheden) en actief burgerschap. Dankzij het 'Power for Youth' programma lanceerde Eglantinë (20) uit Kosovo bijvoorbeeld Project 3DX. Een sociale onderneming, die tieners met het syndroom van Down in dienst neemt om smartphone hoesjes te maken met behulp van 3D-printtechnologie.

DSM en UNICEF

UNICEF, Koninklijke DSM en Sight and Life - de Zwitserse denktank op gebied van voeding – werken samen om ondervoeding tegen te gaan. 

In samenwerking met DSM heeft UNICEF in Nigeria bijna een miljoen kinderen bereikt in 2018 met 'Micro Nutrient Powders' om ondervoeding tegen te gaan. De kracht van het programma is dat de poeders een cruciale aanvulling geven voor kinderen die te eenzijdige voeding krijgen. UNICEF heeft samen met DSM gewerkt aan een verpakking en een distributiemethode waardoor we kinderen bereiken die deze aanvulling het hardste nodig hebben.

Philips Foundation en UNICEF

UNICEF en de Philips Foundation werken samen om betere toegang tot goede gezondheidszorg voor moeders en kinderen te verzorgen. Zo werken we aan het ontwikkelen van innovatieve, betaalbare en lokale (technische)oplossingen voor de gezondheidszorg in Kenia.

Met kennis van Philips en financiering van de Foundation is een app ontwikkeld die in kaart brengt welke medische apparatuur in plattelandsklinieken in Kenia aanwezig is en wat de status daarvan is. De app is in 2018 getest in 163 klinieken in de regio Kakamega. De app bleek goed te werken en de data en inzichten helpen de zorgverlening in de regio te verbeteren.

Wilt u graag contact over hoe u als bedrijf kunt bijdragen aan kinderrechten wereldwijd?

Janneke

Janneke Monkhorst

Hoofd Partnerships

JMonkhorst@unicef.nl

+31 (0)6 1439 9979